Comentari de l´obra, XI Roda d´Art de Tarragona, 1996-97

El treball d´en Diego neix d´una reflexió bàsica vers els elements substantius que la pintura li ofereix, donant-li els valors propis que una voluntad expressiva exigeix.

Utilitza sovint els colors de la terra, d´un entorn prehistòric. La seva obra no es caracteritza per un lirisme cromàtic, sinó més aviat per una sobrietat de tons durs, d´efecte dramàtic, reforçat per qualitats contraposades de llum.

L´element matèric està representat de vegades dins el valor mateix de la pintura, amb gruixos formats per la intervenció de càrreges amb els aglutinants, i d´altres amb la superposició d´elements de reciclatge de collages, que doten així a l´obra de qualitats tàctils. Els materials de propia elaboració, la proporció dels pigments amb els aglutinants i la selecció de determinats tipus d´imprimació per diferents suports estan vinculats a un resultat final que determinen una intenció expressiva.

La seva iconografia aporta lectures ambigües, formes que estàn relacionades amb concavitats fetals, espais comprimits, vestigis de restes  arqueològiques on la presència humana ocupa un lloc central.

La interpretació dels seus treball és producte d´una síntesis d´elements contraris, l´ornament i el decrèpit, el transparent i l´opac, l´obert i l´hermètic.

L´obra d´en Diego es troba en un espai experimental, el propi llenguatge s´està consodilant de forma paulatina i el treball persistent i reiteratiu li augeren un camí d´encerts en el mon de la plàstica.

Francesc Roig.

Artista i professor de l´Escola d´Art de Tarragona.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s